Om Volontära

Volontarbloggen.se drivs av Volontära Norden AB som är ett åländskt företag. Vi förmedlar volontär- och äventyrsresor via internationella samarbetspartners till länder i Latinamerika, Nordamerika, Afrika, Asien och Oceanien till deltagare från Sverige, Norge och Finland.

Vi hjälper dig som vill åka ut i världen för att volontärarbeta. Du kan lära dig dyka samtidigt som du deltar i forskning av det marina livet. Du kan studera lejon i Sydafrika, jaguarer och sköldpaddor i Costa Rica, elefanter i Thailand, undervisa och hjälpa till på barnhem över hela världen, och mycket, mycket mer! Vi erbjuder även äventyrsresor där du kombinerar volontärarbete med en vistelse fylld av äventyr. Du kan läsa mer om de resor vi förmedlar på vår hemsida.

Volontära drivs av Frida Blomster och Caroline Ericsson, båda två tokiga resgalningar. Frida har en stor passion för att resa och för henne är det meningen med livet att få utvecklas genom att lära känna nya människor och kulturer. Frida har själv åkt som volontär till Laos och Thailand samt rest runt i Nepal, Indien, Tanzania, Kenya och Sydafrika där hon även har besökt ett flertal volontärprojekt.

Ordet ubuntu. Flera känner till att det finns ett operativsystem med det namnet, men det är först och främst en sydafrikansk filosofi som kort översatt betyder medmänsklighet. Ett ord väldigt passande för just volontärresor. Ett ordspråk på zulu säger ”Umuntu ngumuntu ngamantu” vilket på svenska betyder ”Jag är vad jag är, på grund av vad vi alla är”.

 

Vill du veta mer? Kontakta Volontära Norden enligt nedan:

Telefon:
+46 (0)8-501 292 15

E-mail: info at volontara.se