NY RESA! Bevara naturen i Thailand

NYTT VOLONTÄRPROJEKT! Vi har i dagarna lanserat en ny volontärresa – Naturvårdsexpedition i Thailand. Har du erfarenhet av miljövård eller intresse av att lära dig mer genom att hjälpa till på denna expedition i Phang Nga-distriket i södra Thailand (cirka två timmar norr om Phuket)? Hjälp till med studier av mangrove och sköldpaddor samt undervisa i miljöfrågor i det lokala samhället. Expeditionen är ny för svenska deltagare, men internationella volontärer från andra länder har redan varit på plats ett tag. Läs om Patricks upplevelser som volontär i Thailand:

”En av de bästa sakerna med naturvårdsexpeditionen är utbudet av aktiviteter som erbjuds. Från att lära ut engelska till vuxna i en nationalpark och utbilda barn om miljön till att städa paradisiska stränder och tvätta söta, små sköldpaddor. En aktivitet som har stått ut ur mängden och som jag har uppskattat lite extra är de undersökningar i biologisk mångfald som vi genomfört i den mäktiga, asiatiska tropiska regnskogen.

Bara ett par sekunder efter att vi har påbörjat vår vandring i regnskogen ser jag den. ”Orm!” – utbrister jag samtidigt som jag nästan stiger på den slingrande och snabbrörliga reptilen. Spänd av förundran och nervositet ropar jag till de andra att fota. Bilder fotas och data registreras. Väl tillbaka på basen kan vi identifiera ormen som Colubridae. Vi fortsatte vår vandring längre in i regnskogen och längs vägen såg vi färgglada, ryggradslösa djur, flygande draködla och hörde en ståtlig ensemble av lugna fågelsånger och det absurda surrande mekaniska ljudet av de eviga cikadorna. Det var riktigt härligt att vara ute i djungeln, en skarp kontrast till livet hemma. Visst kan man se djur på zoo, men att se dem i naturen är enastående och väl värt resan.

Att samla in information om olika vilda djur är oerhört viktigt för projektet, och att tillhandahålla nationalparken med denna typ av uppgifter gör att du känner att du hjälper en större sak här. Att förstå skönheten i vår världs fenomenala djurrike i hopp om att identifiera och skydda hotade arter – det är vad miljövård handlar om, och det är skönt att veta att jag drar mitt strå till stacken.

Om detta äventyr inte var tillräckligt belönar volontärorganisationen oss volontärer med en ledig helg. För att utforska området ytterligare beger vi oss till partyön Phi Phi och den surrealistiskt vackra nationalparken Khao Sok. Här hittar vi hus byggda på flottar och flyter fram på en varm sjö uppe bland molnen omgivna av tropiska regnskogar, detta bidrar till en speciell och minnesvärd resa. Jag är glad att jag kom.

/Patrick, 4 veckors volontär”

Idyllic beaches

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *