Nepaluppdatering

Här kommer en liten uppdatering gällande de senaste jordbävningarna som har ägt rum i Nepal. Vår samarbetspartner på plats har haft fullt upp med att bidra med välbehövliga hjälpinsatser i och runt staden Pokhara:

Hjälppaket
På lördagen den 2 april laddade volontärteamet två lastbilar med förnödenheter som sedan körde mot Phujel, Gorkha. En av vår samarbetspartners medarbetare, Lok, och ett team från Himalayan Encounters åkte med för att överse utdelningen av förnödenheter till de behövande.

Hjälppaketen bestod av saker som volontärer tillbringat de senaste dagarna med att samla in och sätta ihop.

Varje paket bestod av:

Första hjälpen-kit (vätskeersättning, bandage, antiseptiskt medel, paracetamol osv.)
Köksredskap
Filtar11287893_1678363705724702_895938840_n
Kläder
Tvål
Tandborstar och tandkräm
Vattenrening
Bindor
Salt
Ficklampor
Informationsblad om hygien och mental hälsa
Mat (ris, linser, sojabönor, kläder, vattendunkar)
Samt utrustning för att bygga ett tak över huvudet.
Den 8 maj kunde vi skicka ut ytterligare två lastbilar till Kavre, som är en av de regioner som drabbats hårdast och som har fått mycket lite stöd.

Projektuppdatering
När det gäller våra volontärprojekt, är alla tillbaka på jobbet och bidrar till att ge en viss lättnad för våra förmånstagare genom ett försök att återuppta vardagen. Några av våra volontärer hjälpte till att sätta ihop en presentation som förklarar vad en jordbävning är, metoder för att hantera en traumatisk händelse och vikten av att vara noggrann med sin personliga hygien för att minska spridningen av sjukdomar. Hittills har gensvaret varit stort från samhället så volontärerna kommer fortsätta att hålla dessa presentationer under de kommande veckorna.

Vi har fortfarande en lång väg framför oss.  Vissa experter förväntar sig att det kommer ta 10 år för Nepal att komma tillbaka på fötter. Vår nästa fas efter att ha gett initial lättnad kommer vara att bidra till den massiva uppgift att hjälpa till att bygga upp Nepal på nytt.

Tack för ert stöd!

/GVI Nepal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *