Julklappstips

Så här i jultider vill vi gärna tipsa om några utmärkta julklappsidéer. Vet du inte vad du ska ge i julklapp? Ska du ge en julklapp till någon som redan har ”allt”?

Det finns många olika biståndsorganisationer som du kan hjälpa att göra stor nytta genom att ge dem ett bidrag. Vad sägs om att ge en gris till en familj i Kenya som julklapp åt din syster, låt din mamma ge ett indisk barn skolgång under ett år, låt brorsan ge hälso- och sjukvård åt nyfödda barn, ge ett tigerfadderskap åt pojkvännen och hjälp pappa rädda regnskogen. Dessa är bara några förslag på alla härliga och verkligen uppskattade julklappar du kan ge bort till nära och kära. Här nedan kan du se tips på olika organisationer som erbjuder denna typ av klappar:

Rädda Barnen
Hjälp ett barn på flykt i Irak, hälso- och sjukvård för nyfödda i Indien, barnhus på Zanzibar, skolpaket till krigs- och katastrofdrabbade områden.

Barnfonden
Gris till en familj i Kenya, cykel till ett skolbarn i Kambodja, get till en familj i Etiopien, Mama kit till mamma i Uganda m.m.christmas-pig

Unicef
Vaccinpaket, myggnät, vattenreningstabletter, vinterpaket, näringspaket, fotbollar, sagoböcker, malariamedicin m.m.

ActionAid Sverige
Ge bort en get, åsna, skolår, kycklingar, barnmorska, cykel m.m.

Plan Sverige
Ge bort ett armband, skolmaterial, förhindra barnäktenskap, stoppa könsstympning, rent vatten, buffel m.m.

WWF
Ge bort ett fadderskap (tiger, elefant, panda, bergsgorilla), plantera ett träd, stöd parkvakter i deras viktiga arbete i bevarandet av vilda djur.

Naturskyddsföreningen
Ge en gåva till klimatet, jordbruket, havet, bidra till solcellsprojekt eller rädda mangroveskogen.

Lycka till i julklappsjakten! Hoppas du hittar den perfekta gåvan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *