Hannas tre favoriter

Som det är med allt i livet, så har även detta äventyr ett slut och det är nu min tur att säga adjö till denna vackra plats. Det har varit fyra hektiska veckor och mina tre höjdpunkter från min dyk- och forskningsexpeditionSeychellerna är:

Hanna_skoldpadda

Gosig sköldpadda

Först, regattan: Utan att veta om det på förhand hade jag turen att komma hit lagom till den årliga regattan. Det var min första helg här och alla nya och gamla volontärer plus personalen åkte till Beau Vallon för att festa, dansa och bara ha riktigt roligt!

Min andra höjdpunkt är min resa till Bird Island. Jag åkte dit tillsammans med fem andra volontärer. Det är rätt dyrt att åka dit. Du köper en biljett som inkluderar flyg, bungalow och mat, och det är så värt det! Vi tillbringade dagarna med att snorkla med gröna sköldpaddor. De var inte rädda för oss så vi kunde komma riktigt nära och ta en massa bilder. Det finns också ett 50-tal sköldpaddor på ön. De är riktigt stora, men väldigt snälla. Jag kunde ha tillbringat timmar med att bara sitta och gosa med dem.

Sist men inte minst, nummer 3 – möjligheten att dyka varje arbetsdag. Tack vare att vi får mycket utbildning medan vi är här blir dyken ännu roligare. Det är mycket intressantare att dyka när du faktiskt vet vad du tittar på. Även det faktum att du inte bara gör ”fun dives” utan du är en del av ett projekt och får hjälpa till med undersökningarna vilket jag uppskattade mycket. Det är nog den del jag kommer att sakna mest när jag är hemma i kalla Sverige.

/Hanna Göransson

1454870_10152324698412676_4527362796930562_n

Hanna utför studier i havet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *