Ett äventyr för livet: Expedition i Sydafrika

Kan inte förstå att 3 månader har gått så fort! Precis avslutat min tid som volontär bland vilda djur i Sydafrika. Lärt mig så otroligt mycket samtidigt som jag haft den bästa tiden av mitt liv!

Det absolut bästa med att jobba som volontär var att man aldrig visste hur nästa dag skulle bli. Dagarna var alltid annorlunda, och ibland kunde någonting helt oväntat hända. De där dagarna då man stannade för att beundra naturen och plötsligt kommer ett lejon och passerar precis bredvid bilen. Eller den gången då vi hittade den stora leopardhanen i ett träd med ett byte, för att sedan hoppa ner och para sig med en annan leopard som dök upp. Allt kunde verkligen hända och jag har även nu svårt att fatta vilka häftiga saker jag har fått se under egentligen en väldigt kort tid!

leopard

Leopard

Dagarna såg ut på det sättet att man gick upp tidigt för att åka ut på den första så kallade ”game driven”. Om du i vanliga fall är en morgontrött person som jag kan vara så behöver du inte oroa dig. Soluppgångarna i Afrika är någonting du verkligen inte vill missa! Vi åker ut för att först och främst hitta fokusdjuren som är lejon och leopard för att ta data på dem och skriva ner deras beteenden. Vi är sedan ute i ca 5-6 timmar men som går så otroligt fort! När vi är tillbaka på volontärbasen så har vi tid att bara umgås med varandra, eller om man vill passa på att kontakta familjen och vännerna där hemma.

Någon gång då och då så fick vi även göra en ”bushwalk”. Chansen att få se mycket djur under de turerna var inte jättestor men de var istället väldigt lärorika, då vi fick lära oss mycket om allt från olika spår till träd och växter och även om de mindre djuren i naturen. De kunde sedan avslutas med att vi klättrade upp på det kända ”Beacon Rock”, med utsikt över hela reservatet för att se solen gå ned bakom bergen. Hade man tur så kunde man se en leopard gå förbi nedanför på vägen eller höra dem ropa!

Det är inte bara upplevelserna i sig som har gjort detta till den bästa resan någonsin. Även de underbara människorna jag mött. Under helgerna när vi fått en dag ledig kunde vi ta en heldag till Kruger National Park eller om vi istället behövde den för att bara vila upp oss efter en galen kväll med ”partynight” dagen innan. Efter varje månad så fick man även 4 lediga dagar som vi en gång använde för att åka Panorama Route. Vi stannade vid bland annat Blyde River Canyon vilket var helt fantastiskt att se. Något helt annorlunda mot att se det på bild, en verkligt mäktig känsla att stå där i verkligheten!

/Denise Eriksson

Vill du uppleva samma äventyr som Denise? Läs mer om expeditionen bland vilda djur i Sydafrika.

IMG_9460

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *